Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Presentatie

  • : Vanuit De Duisternis Naar Het Licht
  • : « Allah is de Helper van degenen die geloven. Hij voert hen van de duisternis naar het licht. En degenen die ongelovig zijn: hun helpers zijn de Taghoet, zij voeren hen van het licht naar de duisternis. Diegenen zijn de gezellen van de Hel, zij zullen daar eeuwig levenden zijn.
  • Contact

Zoeken

6 janvier 2014 1 06 /01 /janvier /2014 18:09

De positie van Al-Qa’idah tegenover de Palestijnse Hamas (deel 1)

 

 

Voorstelling van Hamas:

 

Hamas is een democratische beweging dat opgericht werd door Ahmed Yasin in 1987. De beweging werd in 2006 verkozen bij de wetgevende verkiezingen en bezit 74 zetels in het Palestijnse parlement. Dit parlement stelt wetten in buiten Allah, de Almachtige, net zoals de andere Arabische tawaghiet van Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, … hebben gedaan.

 

Hamas heeft bevestigd bij het verkrijgen van de macht in de Gazastrook in juni 2007, dat zij niet de sjari’ah wenste toe te passen en dat zij niet geïnteresseerd waren in het instellen van een islamitische staat.  

 

Voorstelling van de oprichter van Hamas Ahmed Yasin:

 

Ahmed Yasin zegt in zijn boek « Ahmad Yâsîn Adh-Dhâhirat Ul Mu‘jizah » pg; 116; editie Dâr Al-Furqân :

 

أنا شخص أحب وأحترم ياسر عرفات، كما أحب كل فلسطيني في أي مكان، والإسلام بُني على الحب والألفة

 

« Ik ben een man die houdt van Yasser Arafat en die hem respecteert net zoals ik hou van elke Palestijn waar hij ook moge zijn. En de Islam is gebouwd op de liefde en het verenigen.  »

 

En hij zegt op pg. 118 in hetzelfde boek:

 

سؤال: ولكن الشعب الفلسطيني يريد دولة ديمقراطية .. وأنت لماذا تعانده ؟

جواب: وأنا أيضاً أريد دولة ديمقراطية متعددة الأحزاب، والسلطة فيها لمن يفوز فيالانتخابات !

سؤال: لو فاز الحزب الشيوعي، فماذا سيكون موقفك ؟

جواب: حتىولو فاز الحزب الشيوعي فسأحترم رغبة الشعب الفلسطيني !!

سؤال: إذا ما تبين منالانتخابات أن الشعب الفلسطيني يريد دولة ديمقراطية متعددة الأحزاب، فماذا سيكونموقفك حينئذٍ ؟

جواب: رد الشيخ ياسين غاضباً: والله نحن شعب له كرامته ولهحقوق، إذا ما أعرب الشعب الفلسطيني عن رفضه للدولة الإسلامية .. فأنا أحترم وأقدسرغبته وإرادته!!

 

« Vraag: Maar het Palestijnse volk wil een democratische staat, waarom verzet jij jou hiertegen ?

Antwoord: Maar ik wil ook een pluralistische democratische staat en ik wil dat het gezag terugkeert naar degene die de verkiezingen wint!

Vraag: En als de communistische partij wint, wat zal jouw positie dan zijn?

Antwoord: Zelfs als de communistische partij wint, dan zal ik de wens van het Palestijnse volk respecteren.

Vraag: En als zou blijken uit de verkiezingen dat het Palestijnse volk een pluralistische democratische staat wenst, wat zal jouw positie dan zijn in dit geval?

Antwoord: [De Sjeich wordt driftig] Bij Allah! Wij zijn een volk dat een eer heeft en dat rechten heeft. Als het Palestijnse volk zijn verwerping van een islamitische staat verklaart, wel … dan respecteer ik en eer ik zijn wens en zijn wil! » [Einde van het citaat]

 

 

Positie van de leiders van Al-Qa‘idah Osama Bin Laden en Ayman Zawâhirî tegenover het democratische Hamas

 

Osama Bin Laden beschouwde Ahmed Yasin als een moslim martelaar en hij verklaarde dat zijn bloed gewroken moest worden. Dit zijn zijn woorden die dateren van 15/04/2004 :

 

فبعد ما تقدم نحيطكم علما بأن وصفكم لنا ولأعمالنا بالإرهاب ، هو بالضرورة وصفلأنفسكم وأعمالكم كذلك ، حيث أن رد الفعل من جنسه، وأعمالنا هي رد فعل لأعمالكمالتي هي تدمير، وقتل لأهلنا كما في أفغانستان، والعراق، وفلسطين. ويكفيكم شاهدالحدثالذي روّع العالم ، قتل المسن الشيخ أحمد ياسين رحمه الله، ونحن نعاهد الله أن نقتصله من أمريكا بإذن الله .

 

« Nadat wij datgene hebben gezien, weten wij perfect dat wanneer jullie ons beschuldigden van terroristen, ons en onze daden, is het vanzelfsprekend dat jullie het zijn evenals jullie daden. Gezien wij enkel de klappen teruggeven die jullie geven. Wat niets anders is dan de vernietiging en de moord van onze families in Afghanistan, Irak en in Palestina. En het is voldoende om datgene te zien wat er veroorzaakt is en wat de gehele wereld heeft doen beven. De moord van de oude sjeich Ahmed Yasin – moge Allah barmhartig met hem zijn – en wij beloven aan Amerika dat wij zijn bloed zullen wreken, als Allah het toestaat. »

 

 

Ayman Zawâhirî heeft gezegd, zoals men kan lezen in retranscriptie van « Ontmoeting met sjeich Aymân » [اللقاء المفتوح مع الشيخ أيمن] pg. 39 :

 

أولاً: تنكرت حماس لحاكمية الشريعة، لأنها -تناقضاً مع شعار (القرآن دستورنا)- ارتضت دخول الانتخابات ثم الوصول للحكم على أساسٍ من القانون الأساسي العلماني، الذي لا يتحاكم للشريعة. وهذه من مصائب الإخوان المسلمين.

 

« Ten eerste: Hamas heeft afstand genomen van de macht van de Sjari’ah, - in tegenstelling tot hun embleem dat bepaalt « De Koran is onze grondwet » - en zij hebben toegestemd met het betreden van de parlementen en om de macht te verkrijgen op basis van de seculiere wetten. De parlementen die zich niet wenden tot de Sjari’ah. En dit is één van de plagen van Al-Ikhwaan al-Moeslimien. »

 

Nochtans zegt hij op pg. 14:

 

وأما سؤاله عن انتقاداتي لحماسٍ، فأود أن أوضح أموراً: الأول: أني لم أطلقْ عبارات التفسيق والتكفير ضد حماسٍ.

 

« Wat betreft zijn vraag m.b.t. mijn kritiek tegenover Hamas, ik zou graag meerdere punten willen preciseren. En het eerste punt is dat ik nooit de vermelding die Tafsîq [beschuldiging van zonde] of  Takfîr [beschuldiging van ongeloof] uitdrukt, heb toegeworpen aan Hamas » 

 

Voor Ayman Zawâhirî, is Hamas noch ongelovig, noch pervers!

Vervolgens zegt hij op pg. 28:

 

لا أوافق من يساوي بين حماسٍ وفتحٍ، فحماس حركةٌ تؤكد على انتمائها للإسلام، بينما فتح حركةٌ علمانيةٌ، ولا أوافق على تكفير قادة حماسٍ، فتكفير الأعيان مسألةٌ خطيرةٌ، لا بد فيها من استيفاء الشروط وانتفاء الموانع، وأنصح إخواني بترك هذه المسألة، والتركيز على تأييد حماسٍ إن أصابت، ونقدها إن أخطأت بأسلوبٍ علميٍ دعويٍ منصفٍ.

 

« Ik ben niet akkoord met degene die Hamas en Fatâh op hetzelfde niveau plaatsen, want Hamas is een beweging die zijn toebehoren tot de islam bevestigt, terwijl Fatâh een seculiere beweging is. En ik ben niet akkoord met het feit de leiders van Hamas uit de islam te verbannen, want het feit mensen vanuit de islam te verbannen is een ernstige zaak waarvoor de voorwaarden moeten samengebracht worden en elke hindernis op dit verdict moet verwijderd worden. En ik raad mijn broeders aan om deze kwestie te laten vallen en zich bezig te houden met het steunen van Hamas, wanneer hij gelijk heeft en hem te bekritiseren wanneer hij ongelijk heeft op een wetenschappelijk, aansporende en rechtvaardige handelswijze.» [Einde van het citaat] 

 

Lees het vervolg, deel 2, op volgende link:
http://vanuit-de-duisternis-naar-het-licht.over-blog.com/article-de-positie-van-al-qa-idah-tegenover-de-palestijnse-hamas-deel-2-121934082.html



Partager cet article
Repost0

commentaires

J
There are actually or typos not flaws within the works published by Edubirdie’ vertisements freelancers.
Répondre