Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Presentatie

  • : Vanuit De Duisternis Naar Het Licht
  • : « Allah is de Helper van degenen die geloven. Hij voert hen van de duisternis naar het licht. En degenen die ongelovig zijn: hun helpers zijn de Taghoet, zij voeren hen van het licht naar de duisternis. Diegenen zijn de gezellen van de Hel, zij zullen daar eeuwig levenden zijn.
  • Contact

Zoeken

5 janvier 2012 4 05 /01 /janvier /2012 15:03

De sjiietische imam van Groot - Sinten

 

imam-Jamal-Tahiri.JPG

 

Het gaat hier over de sjiietische imam Jamal Tahiri

 

 

 

De imam roept de doden aan en vraagt hen om bemiddeling

 

Bekijk op de volgende link: http://www.des-tenebres-vers-la-lumiere.com/article-video-imam-chiite-blog-51908519.html een video waarin men deze imam de doden ziet aanroepen en hen om bemiddeling vraagt.

 

Om geen fitna te veroorzaken (want het gezicht van een vrouw wordt duidelijk gefilmd) en om onze oren te beschermen van deze afschuwelijke woorden, willen wij niet het hele videofragment laten zien. Maar weet dat hun aanroeping voor iets meer dan 10 minuten doorgaat, zij vermelden ‘Ali, Fatimatoe az-Zahra, Hoessayn, Zayna al-‘Abidine, enz…

Als jullie de aanroeping (vertaald in het Frans) wensen te lezen, kunnen jullie deze hier downloaden.

  

 

Uitleg:

 

De aanroeping is een aanbidding die enkel en alleen gewijd mag worden aan Allah Ta‘ala.

 

De Profeet (salla Allahoe ‘alayhi wa salam) heeft gezegd: « De aanroeping is een aanbidding op zich.»

[Authentieke hadith overgeleverd door Ahmed, At-Tirmidhi, Aboe Dawoed, an-Nassaï, Ibn Madja]

 

Hier wijdt deze imam zijn aanroepingen tot de doden die hem niets kunnen baten en hij vraagt hen om hulp voor een zaak die enkel realiseerbaar is door Allah. Deze daden tegenover een ander dan Allah zijn van de grote vorm van sjirk dat Allah niet vergeeft.

 

De Profeet (salla Allahoe ‘alayhi wa salam) heeft gezegd: « Degene die deelgenoten aan Allah toegekend heeft en zo sterft, zal de hel binnengaan.» [Overgeleverd door Boechaarie]

 

Deze daad van de grote vorm van polytheïsme maakt een wezenlijk deel uit van de eredienst van de sjiieten, die zij onterecht toeschrijven aan de islam. De sjiieten zijn ook gekend voor hun aanroepingen gericht tot de familieleden van de Profeet (‘alayhi salat wa salam), evenals tot hun dwalende imams.

 

Allah zegt :

« En degenen die zij naast Allah aanroepen scheppen niets, maar zij zijn (zelf) geschapen. Doden en zijn zij zonder te leven. En zij weten niet wanneer zij worden opgewekt. » (Soerate 16, verzen 20 en 21)

 

« Als u hen aanroept, zullen zij uw roep niet horen en indien zij uw roep horen, zullen zij u niet kunnen antwoorden. En op de Dag der Opstanding zullen zij uw afgoderij verwerpen. Niemand kan u (omtrent de waarheid) inlichten zoals de Alkennende. » (Soerate 35, vers 14)

 

« Zeker, datgene waartoe u mij uitnodigt heeft geen macht in deze wereld of in het Hiernamaals; voorwaar, onze terugkeer is tot Allah en de overtreders zullen de bewoners van het Vuur zijn. » (Soerate 40, vers 43)

 

« Wie is verder afgedwaald dan hij die buiten Allah (afgoden) aanroept, die tot de Dag der Opstanding hem nooit zullen kunnen antwoorden en die niet weten dat men hen aanroept? » (Soerate 46 vers 5)

 

De Profeet (salla Allahoe ‘alayhi wa salam) heeft gezegd over dit onderwerp:« Als je iets te vragen hebt, vraag het dan aan Allah en als je moet smeken om hulp, smeek dan om hulp bij Allah. » [Overgeleverd door Ahmed en at-Tirmidhi]

 

 

De decoratie van hun gebedsplaats

 

gebedsplaats sjiiet

 

Uitleg:

 

De sjiieten wijden een aanbidding aan hun imams. Zij hangen openlijk hun foto’s op, die op verscheidene plaatsen voorkomen, op straat, bij hen thuis, in hun moskeeën, enz…

Concreet gezien, Khomeiny is ten onrechte voor de sjiieten datgene wat Allah -Ta‘ala- is voor de moslims. Hij (Khomeiny) is niets anders dan een valse afgod die noch macht, noch kracht heeft en die hen noch kan schaden, noch een voordeel kan bezorgen. Zij zijn ver afgedwaald in de dwaling en Allah is verheven boven datgene dat ze aan Hem toekennen.

 

Bovendien zijn afbeeldingen, iconen, evenals beelden ten zeerste verboden in de islam. Aboe al-Hayyaj overleverde dat ‘Ali (moge Allah tevreden over hem zijn) hem heeft gezegd: « Ik stuur jou door wat Allah Zijn Boodschapper heeft gezonden! » Hij voegde eraan toe: « Laat geen enkel beeld zonder het te slopen, geen enkel verheven graf zonder het gelijk te maken met de grond .» (Overgeleverd door Moeslim) In de Moesnad van Imam Ahmed, vind men dezelfde hadith terug, maar met een uitdrukking erbij: « ...en vernietig elk beeld. »

 

 

Hun vernieuwing

 

vernieuwing-sjiiet.JPG

 

Wanneer wij hen ondervroegen over de oorsprong van deze praktijk, wat de betekenis en het doel ervan zijn, antwoordde hun imam Jamal ons:

 

 « De Koran boven ons hoofd leggen is een praktijk dat zeer gekend is bij de moslims; dit betekent dat het Woord van God boven alles is. Met het verrichten van deze daad geven wij weer dat wij ons volledig onder de handen van God plaatsen. »

 

 

Dit hier is echt een vreemde praktijk en wij hebben sinds die dag nog steeds geen bewijzen gezien. En dit komt doordat zo’n handelingen in de islam niet bestaan.

Deze praktijk doet ons denken aan de kippa dat de joden dragen om hen hen eraan te doen herinneren dat Allah boven hen is.

 

Dit is niets anders dan een vernieuwing en zoals onze profeet (salla Allahoe ‘alayhi wa salam) gezegd heeft: « Elke vernieuwing leidt tot dwaling en elke dwaling leidt tot het vuur. » (Overgeleverd door Moeslim)

 

Het werd overgeleverd door talrijke geleerden dat de sjiieten rawafid leugenachtige vernieuwers zijn.

 

Imam asj- Sjafi‘i heeft gezegd over deze uitspraak:

« Ik heb van onder de ketters geen enkel volk gezien dat meer bekend staat om hun leugens dan de Sjiieten Rawafid. »

[Zie Minhadj as-Sounna an-Nabawiya 1/39 – Ibn Taymiyyah]

 

Imam Aboe Hanifa (rahimahoe Allah) ging zover dat hij zei over de sjiieten rawafid: « Degene die twijfelt over hun ongeloof, heeft zichzelf schuldig gesteld aan ongeloof. »

Ibn Hazm heeft gezegd: « De sjiieten (rawafid) kunnen enkel gebruikt worden als argument tegen de Koran of tegen de moslims, aangezien zij zelf geen moslims zijn. » [Al-Fissal fi al-Milal wa an-Nihal, 2/78 en 4/182 - Ibn Hazm]

 

Imam as-Souyouti leverde over in zijn boek « De Soennah, de sleutel tot het paradijs »:

Dinawari leverde over in zijn boek Al-Moudjalasa volgens ‘Abd ar-Rahman al-Kharqi : « De sekte van « rafida» zijn ontstaan als volgt: Een groep ketters verzamelde zich en was van plan om beledigingen tegenover de Profeet (‘alayhi salat wa salam) te uiten! Maar, de slimste onder hen, zei hen: « Op deze manier, zal men ons doden! » Toen zeiden zij: « Wij zullen dan zijn geliefden beledigen! Want zoals het spreekwoord zegt: « Wanneer je jouw buur wil schade toebrengen, beledig dan zijn hond. » Dan zullen wij ons terugtrekken en hen uitmaken van afvalligen! » En het was zo dat zij het zeiden: « Alle metgezellen zullen voor eeuwig in de hel blijven, uitgezonderd ‘Ali! » Toen voegden zij er nog aan toe dat deze laatste de ware profeet was en dat Djibriel zich vergist had! »

 

Deze dwalende groepering wenst werkelijk schade toe te brengen aan onze nobele Boodschapper (‘alayhi salat wa salam), evenals aan zijn familie en zijn metgezellen. Zij proberen hun genegenheid tegenover bepaalde leden van ahl al-bayt te tonen, door zo te doen alsof ze van de islam houden, maar zij zijn niets meer dan verklaarde vijanden.

 

 

Partager cet article
Repost0

commentaires